Een rolluik is mulitfunctioneel, zo is hij zonwerend, inbraakvertragend en ’s winters houdt hij de kou buiten. Gemonteerd op slaapkamers is het ook nog uiterst prettig dat het binnen altijd donker is.

De luiken:

Alle rolluiken worden voorzien van een uitneembare bovenrol, hetgeen onderhoud of reparatie aanzienlijk vergemakkelijkt. Bij alle uitvoeringen wordt de onderlat uitgevoerd met een rubber stootprofiel zodat het geheel in afgerolde toestand perfect afgesloten wordt. Bovendien worden zijgeleidingen voorzien van strips waardoor een volledig gesloten systeem ontstaat. Onze rolluiken kunnen worden geleverd in een 10-tal standaard kleuren, gecombineerd met verschillende kapmaten. In alle gevallen is sprake van dubbel gemoffeld lakwerk. Op het gebied van bediening zijn vele verschillende methodieken denkbaar, varierend van een eenvoudige manuele bediening tot een volledig geautomatiseerd systeem voorzien van allerhande beveiligingen.

De techniek:

Vanuit een sterke bak rolt, via geleiders, een pantser van in elkaar gehaakte lamellen. De lamellen zijn dubbelwandig en volgeschuimd, voor stevigheid en isolatie. Rolluiken worden standaard voorzien van stevige bladveren, waardoor het van buitenaf opduwen van het rolluik onmogelijk is. Daarbij is het ook mogelijk een rolluik te voorzien van een slot.

De prijs:

In België en Duitsland is 80 a 90 % van de woonhuizen voorzien van een rolluik. Waarom? Omdat rolluiken een echt veilig gevoel geven voor een betaalbare prijs. Ga eens praten met R. Bonfrère, om te zien hoe rolluiken uw huis kunnen voorzien van een stuk extra veiligheid. Zeker weten, dat zijn prijsopgave u zal meevallen!