Markiezen zijn uitermate geschikt voor beschermen tegen de zon en regen. Ook zijn de gesloten zijkanten perfect voor het weren van de invallende zon van de zijkant. Daarnaast is een markies meestal niet duurder dan een goed oprolbaar uitvalscherm van dezelfde kwaliteit en afmeting.

Aluminium markiezen zijn minder onderhoudsgevoelig. Door gebruik van robuuste materialen en de fraai vormgegeven omkasting hebben de aluminium markiezen een uitstraling vergelijkbaar met de traditionele houten markiezen.

De moderne markiezen kunnen zonder enig probleem buiten “overwinteren”, want het vaak in hout of aluminium uitgevoerde frame, de houten of aluminium kap en het synthetische doek zijn volledig bestand tegen onze winters.

Markiezen vormen een opvallende blikvanger en zijn een sieraad voor de gevel. Door de grote verscheidenheid aan doekkleuren zijn er voor iedere locatie passende markiezen te vinden. Deze zonwering completeert iedere terrasoverkapping. De zonwering voor ondermontage maakt elke terrasoverkapping compleet. Daarmee bieden wij een compleet systeem wat beschermd tegen de regen, maar ook tegen de zon.